Työpaikat31.1.2024
Vantaan kaupungin logo

Vantaan kaupunki hakee kilpailutuksen kautta koordinaattoria vastamaan Vantaan ratikan reitin ja pysäkkiympäristöjen taiteesta. Koordinaattorin tehtävänä on tarjota asiantuntemusta raitiovaunujen pysyvään, väliaikaiseen ja rakennusaikaiseen taiteeseen liittyen ja edistää ratikan taidekokonaisuuden toteutusta ratikan taiteen yleissuunnitelman pohjalta.

Taiteella viihtyisää kaupunkitilaa 

Vantaan ratikan taiteen päämääränä on luoda elävää ja viihtyisää kaupunkitilaa ja kohtaamispaikkoja vantaalaisille ja kaupungissa vieraileville. Taide rakentaa alueidentiteettejä ja tunnistettavuutta ja jäsentää kulkureittejä. Taide ottaa kantaa ajankohtaisiin teemoihin, tutustuttaa paikallishistoriaan ja tarjoaa viitekehyksen asukasosallisuuden toteutumiselle. Taide ratikan reitillä tavoittaa ja koskettaa ihmisiä. 

Tilapäistä taidetta jo ratikan rakennusaikana 

Tilapäinen taide vaikuttaa ja ilahduttaa kaupunkiympäristössä jo raitiotien rakennusaikana. Ratikan suunnitellun reitin varrelta löytyy entuudestaan lähes 20 aiemmin valmistunutta taideteosta. Vantaan taidemuseo Artsin kokoelmiin liitettäviä uusia taidehankkeita on jo käynnissä Aviapoliksen, Annefredin ja Tikkurilan aseman eteläpuolen alueilla. Taidemuseon kokoelmiin kuuluvien julkisten taideteosten lisäksi ratikkareitin varrella on useita muraaleja.  

Valittavan ratikan taiteen koordinaattorin tehtävänä on yhdistää ratikan valmistumisen mukana rakentuva uusi taidekokonaisuus näihin jo olemassa oleviin ja valmistuviin teoksiin.  

Tekeillä merkittävä julkisen taiteen kokonaisuus 

Vantaan raitiotien varrelle sijoittuva taide muodostaa tulevaisuudessa myös kansallisella tasolla merkittävän julkisen taiteen kokonaisuuden. Ratikan taiteelle varattu kokonaisbudjetti on kolme miljoonaa euroa  - noin 0,5% ratikan rakentamiskustannuksista.  

Lisätietoja: 

Vantaan Cloudia-tarjouspalvelu: https://tarjouspalvelu.fi/UX/TP/SiirryTarjouspyyntoon/?tpId=486827&p=42 

Pauliina Kaasalainen, museon päällikkö, Taidemuseo Artsi, +358 50 312 1946, pauliina.kaasalainen@vantaa.fi