Portfoliohaku |25.1.2021

Keuruun kaupunki hakee portfoliohaulla taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttamaan Kulttuurisataman alueelle taideteos. Portfoliohaku on avoinna ammattitaiteilijoille ja työryhmille 8.4.2021 asti.

Keuruun keskustan Kulttuurisatama sijoittuu Tarhianjärven, Pitäjäntuvantien ja Loilonkujan rajaamalle venesatama-alueelle kaupunginkirjaston läheisyyteen. Satama yhdistyy kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Vanhan Keuruun alueeseen Tarhian Rantaraitin kautta. Aluetta on kehitetty vähitellen taide-, kulttuuri- ja kulttuurihistoriaelämyksiä tarjoavaksi kokonaisuudeksi. Kulttuurisatama sijaitsee alueen kaakkoiskulmassa. Vanhan Keuruun alueelle sijoittuu mm. Keuruun museo, Keuruun Taiteilijaseuran kesänäyttelytila, Santun taiteilijaresidenssi, Keuruun Kotiseutumuseo ja Keuruun vanha kirkko.

Kulttuurisatamasta halutaan kehittää toiminnallinen, kuntalaisten ja matkailijoiden virkistys- ja elämyskohde, taiteen ja kulttuurin mahdollisuudet täysimääräisesti hyödyntäen. Sataman suunnittelutyöt käynnistyivät vuonna 2019. Satama-alueen ”maamerkiksi” päätettiin tilata julkinen taideteos. Teokselta edellytetään toiminnallisia elementtejä, jotka kannustavat passiivisen katselun sijaan osallistallistumaan ja viettämään aikaa satamassa.

Portfoliohaussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta. 

Lisätiedot ja hakuohjeet Keuruun kaupungin sivuilla

Lisätietoja: Kulttuurisihteeri Virva Asp, 040 716 0681, virva.asp@keuruu.fi