Avoin kilpailu |19.3.2021

Kilpailun järjestämisestä vastaa valtioneuvoston kanslian asettama muistomerkkitoimikunta. Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset ja Suomessa asuvat ammattitaiteilijat.

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin toteutuksesta on käynnistynyt suunnittelukilpailu.

Kilpailun järjestämisestä vastaa valtioneuvoston kanslian asettama muistomerkkitoimikunta, jota johtaa entinen pääministeri Paavo Lipponen. Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat ammattitaiteilijat. Tavoitteena on, että toteutettavaksi valittava muistomerkki on valmis ja sijoitettuna paikalleen Pikkuparlamentin puistoon, kun presidentti Koiviston syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta marraskuussa 2023.

Kilpailuehdotukset on jätettävä viimeistään 15.4.2021. Kilpailun tulokset julkistetaan syksyllä 2021. Palkintoihin on varattu summa yhteensä 55 000 euroa, minkä lisäksi palkintolautakunta voi jakaa kaksi 5 000 euron tunnustuspalkintoa. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Muistomerkkitoimikuntaan ja samalla kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtaja Lipposen ohella alivaltiosihteeri Timo Lankinen, arkkitehti ja professori Antti Ahlava, diplomi-insinööri Heikki Allonen, professori Pirjo Sanaksenaho, kansliapäällikkö Sami Sarvilinna Helsingin kaupungilta, Helsingin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila sekä Suomen Taiteilijaseuran nimeämät taiteilijajäsenet Kaarina Kaikkonen ja Antti Tanttu.

Lisätiedot ja kilpailuohjelma