Avoin kilpailu |8.4.2021
Kuvassa sairaalan vaaleansävyinen aulatila, johon tulee kattoikkunasta valoa.
Satasairaalan valoaula.

Satasairaalan uudisrakennuksen taidekilpailuun kutsutaan osallistumaan Suomessa asuvat kuvataiteilijat, joilla on monivuotista, aktiivista ja ammattimaista toimintaa alalla.

Satapsykiatrian rakennuksen rakennustyöt ovat käynnistyneet Porin Tiilimäellä. Uuteen S-rakennukseen tulevat sijoittumaan useimmat psykiatrisen erikoissairaanhoidon toiminnot. Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2023. Satasairaalle laaditun taideohjelman mukaisesti avautuu taidekilpailu rakennuksen valoaulaan.

Taidekilpailuun kutsutaan ottamaan osaa Suomessa asuvat kuvataiteilijat, joilla on monivuotista, aktiivista ja ammattimaista toimintaa alalla. Ehdotuksen aihe ja toteutustapa on vapaa. Suunnittelussa pyydetään ottamaan huomioon teoksen helppohoitoisuus ja elinkaarikestävyys. Ehdotukset voi jättää suomen tai englannin kielellä. Kilpailusäännöt on hyväksytty Suomen Taiteilijaseurassa.

Kilpailuaika päättyy 31.8.2021.

Satasairaalalle on laadittu taideohjelma Myötätuntoinen katse vuosille 2020–2023, joka ohjaa sekä taidekilpailun järjestämistä, että muita taidehankintoja. Myöhemmin avautuu myös portfoliohaku, jolla etsitään taidetta muihin tiloihin. Portfoliohausta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Taide on tärkeä osa sairaalaympäristöä

Psykiatrisessa hoidossa ja Harjavallan sairaalassa taide on ollut osa potilasarkea kautta historian. Taidetta on esillä ympäristössä, se on merkittävä osa terapiatyötä ja nyt taiteen mahdollisuuksia kehitetään uudessa rakennuksessa. Valoaula on 21 metriä korkea tila, joka jakautuu kolmeksi kävelysilloin rajatuksi tilaksi. Tavoitteena on löytää näyttävää taidetta, joka hyödyntää tilan korkeutta. Valoaula sijoittuu psykiatrisen sairaalarakennuksen keskelle ja siihen on näköyhteys jokaiselta osastolta.

Lisätietoja Satasairaalan verkkosivulla

 

Lisätietoja antavat

Taideohjelmasta antaa lisätietoja taidekoordinaattori Marjo Heino
puh. 044 5581240
marjoheino.taide(at)gmail.com

Taidekilpailusta antaa lisätietoja erikoissuunnittelija Kristiina Tynjälä
puh. 044 707 7755
kristiina.tynjala(at)satasairaala.fi