Uutiset19.11.2021

Suomen pelinkehittäjien portfoliohaussa etsittiin taiteilijaa tai työryhmää toteuttamaan vuosittain jaettavaa pelipalkintoa.

Suomen pelinkehittäjät ry:n järjestämä pelipalkinnon portfoliohaku on ratkennut. 

Pelinkehittäjät ry:n pelipalkintotyöryhmä valitsi kokouksessaan 12.11.2021 pelipalkinnon toteuttajaksi kuvataiteilija Anssi Pulkkisen

Pelinkehittäjät ry etsii avoimella portfoliohaulla taiteilijaa tai taidetyöryhmää suunnittelemaan ja toteuttamaan Pelinkehittäjien vuosittain jakamaa pelipalkintoa.

Perusteluissaan raati totesi seuraavasti: "Mielenkiintoinen portfolio. Töiden taustalla on jokin arkinen havainto, joka on viety uuteen ympäristöön. Pulkkinen havainnoi ja kontekstualisoi näkemänsä uudestaan. Työt ovat yksinkertaisen vaikuttavia ja niillä on valtava preesens. Ne kommunikoivat kiehtovasti katsojan ja ympäristön kanssa."

Hakuun lähetettiin kaikkiaan 20 portfoliota ja raati luonnehti niiden tasoa korkeaksi. Suomen pelinkehittäjät ry kiittää kaikkia hakuun osallistuneita.

Portfoliohaun työryhmän kuuluivat Pelinkehittäjät ry:n nimeäminä jäseninä Saana Torniainen (Frozenbyte Oy), Jussi Loukiainen (Platonic Partnership Oy), Natasha Skult (MiTale Oy) sekä sihteerinä ja esittelijänä Pelinkehittäjät ry:n asiamies KooPee Hiltunen. Suomen Taiteilijaseuran nimeämänä asiantuntijajäsenenä työryhmään kuului Tatu Tuominen.

Portfoliohaussa noudatettiin Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.