Uutiset31.1.2024

Sivustolla tullaan näkemään aiempaa enemmän myös kansainvälisiä kilpailuita ja työmahdollisuuksia julkisen taiteen tekijöille.

Julkinentaide.fi -verkkosivuston saavutettavuus paranee, kun sivustosta on julkaistu englannin- ja ruotsinkielinen versio. Sivusto sai samalla uudet rinnakkaiset osoitteet publicart.fi sekä offentligkonst.fi, jotka ohjaavat sivustolle.


Kieliversiot parantavat sivuston saavutettavuutta, kun tietoa julkisesta taiteesta on saatavilla entistä paremmin niin ruotsinkielisille suomalaisille kuin Suomen kansainvälistyvälle taidekentälle. Jo aiemmin Prosenttiperiaatteen käsikirja -julkaisuista on ollut ruotsin- ja englanninkielinen versio, mutta verkkosivujen tietotarjonta on vielä käsikirjaa laajempi.


Kilpailu- ja tapahtumailmoitukset viestitään jatkossa niillä kielillä, millä kilpailun tai tapahtuman järjestäjä on ilmoituksen julkaissut. Mikäli kilpailusta on saatavilla vain suomenkielinen kuvaus, kilpailu on vain suomenkielisellä sivulla. 

Kansainvälisyys näkyy jatkossa voimakkaammin

Kieliversioiden ohella sivustolla on lisätty kansainvälistä näkökulmaa. Prosenttiperiaate on yleinen käytäntö niin muissa Pohjoismaissa kuin laajemmin Euroopan ja Pohjois-Amerikan maissa. Näitä esiin tuomaan on luotu uusi sivu työmahdollisuudet ulkomailla.


Sivusto alkaa aiempaa systemaattisemmin uutisoida suomalaisten taidekilpailuiden ohella myös kansainvälisistä julkisen taiteen kilpailuista. Kansainväliset kilpailut on merkitty kalenteriin ”kansainvälinen kilpailu” -tunnuksella. 

Mitä mieltä olet uudistuksesta? Anna palautetta: hanna.hannus@artists.fi