Uutiset13.5.2022
Kansikuva julkisen taiteen vuosikatsauksen julkaisusta. Kannessa vaaleanpunainen veistos ja otsikkoteksti.

Julkisen taiteen vuosikatsauksella halutaan herättää keskustelua ja muodostaa ajankuvaa julkisesta taiteesta. Julkaisun tuotti Taiteen edistämiskeskuksen julkisen taiteen asiantuntijapalvelut.

Julkisen taiteen vuosikatsaus 2022 julkistettiin tällä viikolla Julkisen taiteen kevätpäivässä Tampereella. Tänä vuonna julkaisun teemana on portinvartijuus. 

Julkaisu kokoaa yhteen taidealan ammattilaisten keskustelua, näkökulmia ja julkisen taiteen tilastotietoa. 

Kyseessä on järjestyksessään toinen Taiken julkisen taiteen asiantuntijapalvelujen tuottama Julkisen taiteen vuosikatsaus. Sekä katsaus että Taiken uusi ammattitapahtuma – Julkisen taiteen kevätpäivä – täh­täävät laajempaan keskusteluun ja ajankuvan muodostamiseen julkisesta taiteesta.

Katsaus ilmestyi suomeksi ja englanniksi. Julkaisu sisältää esimerkiksi kuraattori, kirjailija Anders Kreugerin kirjoittaman julkisen taiteen vuosikritiikin. 

Julkisen taiteen asiantuntijapalvelut on Taiteen edistämiskeskuksen palvelu, jonka tarkoituksena on tukea taiteen, kulttuurin ja rakentamisen eri toimijoita etenkin alkavissa taideprojekteissa ja julkisen taiteen kehittämishankkeissa.

Tutustu katsaukseen täällä.