Uutiset26.10.2022
Arkkipelago, Haikara, Toivekivet ja Kielletty alue etenivät taidekilpailussa

Yleisö pääsee nyt äänestämään omaa suosikkiehdotustaan, joka palkitaan muiden palkintojen joukossa. Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä yhteensä 22 ehdotusta. 

Kankaan Palvelu Oy käynnisti toukokuussa 2022 yleisen, 1-vaiheisen taidekilpailun Kankaanaukiolle sijoitettavasta teoksesta. Kilpailu on parhaillaan käynnissä ja nyt ollaan siirrytty yleisöäänestykseen ja kilpailuehdotusten palkitsemiseen. Yleisö pääsee nyt äänestämään omaa suosikkiehdotustaan, joka palkitaan muiden palkintojen joukossa. 

Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä yhteensä 22 ehdotusta. 

Kilpailuehdotuksista A-sarjaan ylsi 4 ehdokasta, jotka ovat seuraavat (nimet aakkosjärjestyksessä): Arkkipelago, Haikara, Kielletty alue ja Toivekivet.

Teoksen toteuttaminen yhteensovitetaan Kankaanaukion ja sitä ympäröivien rakennusten rakentamisen aikatauluun. Taideteoksen toteutus pääsee alkamaan aikaisintaan vuonna 2024. Taideteoksen tulisi olla valmis arviolta vuosien 2024–2026 välillä. 

Lopullisen teoksen tilaamisesta päättää Kankaan Palvelu Oy, jolla on oikeus tilata yksi tai useampi teos minkä tahansa kilpailussa palkitun luonnoksen pohjalta.

Kilpailu pyritään ratkaisemaan 2.12.2022 mennessä. 

 

Yleisöäänestys käynnissä 3.11.2022 saakka

Kankaanaukion taidekilpailun A-sarjan ehdotukset ovat esillä Kankaan Palvelu Oy:n verkkosivuilla 21.10. – 3.11.2022 välisen ajan, jolloin kaupunkilaisilla ja alueen asukkailla on mahdollisuus antaa äänensä omalle suosikilleen.

Kilpailussa palkitut luonnokset asetetaan esille verkkonäyttelynä kilpailun ratkettua.


Katso teokset ja äänestysohjeet Kankaan Palvelu Oy:n verkkosivuilta (linkki)