Uutiset1.11.2021

Jyväskylän kaupunki myöntää joka toinen vuosi prosenttikulttuuripalkinnon tekijälle tai taholle, joka on merkittävästi edistänyt prosenttikulttuurin toteutumista ja tunnettuutta Suomessa. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa ja se julkistetaan 8.12. Jyväskylässä.

Palkinnolla halutaan lisätä valtakunnallista tietoisuutta taiteen, tapahtumien ja rakentamisen yhteistyöstä sekä korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä asumisen arjessa ja rakennetun ympäristön suunnittelussa. 

Prosenttikulttuuripalkinnon finaaliin valikoituivat mediataiteilija Charles Sandison, ympäristötaiteilija ja arkkitehti Kaisa Berry ja suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo Oy. Finaalikolmikon ansioissa korostuivat Suomessa viime vuosina toteutetut julkiset teokset, jotka ovat kansainvälisestikin kiinnostavia.

Prosenttikulttuuripalkinnon saajasta päättää palkintojury, johon kuuluvat kulttuuriasiainneuvos Petra Havu opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä, erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskuksesta sekä Jyväskylän kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Timo Koivisto, elinkeinojohtaja Anne Sandelin ja kulttuuripäällikkö Mari Aholainen.

Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja sen rahoittaa Jyväskylän Kankaan kehitys Oy. Yhtiön omistavat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Lisäksi voittajalle luovutetaan taiteilija Tommi Toijan numeroitu keramiikkaveistos. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet Frei Zimmer Oy (2017) ja taiteilija Kaarina Kaikkonen (2019).

Lue lisää (linkki)