Uutiset10.12.2021
Kuopion museon uudisrakennuksen "Taivaan ja maan väliset" (2020) on Charles Sandisonin uusin julkinen taideteos. Kuva: Charles Sandison

Jyväskylän kaupungin myöntämä Kankaan valtakunnallinen prosenttikulttuuripalkinto jaettiin nyt kolmannen kerran. Charles Sandison on kansainvälisesti tunnettu mediataiteilija, jolla on pitkä ura julkisen taiteen parissa.

Kankaan valtakunnallinen prosenttikulttuuripalkinto myönnettiin tänä vuonna mediataiteilija Charles Sandisonille.

Charles Sandison on kansainvälisesti tunnettu mediataiteilija. Hänen teoksiaan on viime vuosina ollut esillä Suomen lisäksi muun muassa Kiinassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Kreikassa. Sandison on tehnyt Suomeen useita julkisia teoksia ja voittanut Ars Fennica -palkinnon vuonna 2010.

Prosenttikulttuuripalkinnon arvo on 5 000 euroa. Voittoon sisältyy myös kuvanveistäjä Tommi Toijan tekemä palkintopatsas.

Jyväskylän kaupungin myöntämällä palkinnolla halutaan lisätä tietoisuutta taiteen, tapahtumien ja rakentamisen yhteistyöstä sekä korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä asumisen arjessa ja rakennetun ympäristön suunnittelussa. Sandisonin ohella ehdokkaina palkinnon saajiksi olivat maisema-arkkitehti ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo. 

Palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran. Tunnustuksen ovat aikaisemmin saaneet Frei Zimmer Oy (2017) ja taiteilija Kaarina Kaikkonen (2019).

Päätöksen palkinnon saajasta teki kuusihenkinen jury, jonka muodostivat opetus- ja kulttuuriministeriöstä kulttuuriasiainneuvos Petra Havu, Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä, Taiteen edistämiskeskuksesta taiteen tukemisen päällikkö Henri Terho sekä Jyväskylän kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Timo Koivisto, elinkeinojohtaja Anne Sandelin ja kulttuuripäällikkö Mari Aholainen.


Lue lisää posenttikulttuurista Jyväskylän Kankaalla (linkki)