Uutiset22.6.2022
Pysäytyskuva Pink Twinsin videoteoksesta Parametropolis. Keltaisella ja violetilla taustalla eri kokoisista kappaleista koostuvia kapeita torneja.
Pink Twins, Parametropolis

HEMULOORDIn, Pinja Valjan sekä taiteilijaduo Pink Twinsin videoteokset ovat yleisön nähtävillä areenan aulassa aina sen aukioloaikoina.

Tampereen kaupungin hallinnoima kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke Operaatio Pirkanmaa ja Nokia Arena järjestivät viime vuonna avoimen taiteilijahaun teoksille, jotka tulisivat yleisön nähtäville areenan aulaan aina sen aukioloaikoina.

Luonnokset pyydettiin kuudelta taiteilijalta. Valintaraadin valitsemat kolme teosta ovat HEMULOORDIN Kiitos 19.30-20.00, Pinja Valjan Kuin vettä vain ja Pink Twins -duon (Juha ja Vesa VehviläinenParametropolis. Teokset julkistettiin tiistaina 14.6.2022 areenan pääsisäänkäynnillä sijaitsevilla näytöillä. 

Paljasjalkainen tamperelainen kuvataiteilija HEMULOORDI otti uutisen valinnastaan vastaan riemastuneena. 

– Kuvataiteilijana saa harvoin tällaisen tilaisuuden esittää teostaan tuhansille silmäpareille! Olen myös innoissani siitä, että teokseni tulee tavoittamaan katsojia, jotka eivät lähtökohtaisesti ole tulleet areenalle katsomaan videotaidetta, hän toteaa. 

Pinja Valja inspiroitui myös teoksen paikkasidonnaisuudesta.

– Olen erityisen iloinen valinnasta, koska se mahdollistaa minulle ensimmäistä kertaa videotaideteoksen toteuttamisen nimenomaista paikkaa varten. Nokia Arenan aulassa videotaide tavoittaa myös yleisöjä, jotka eivät välttämättä muuten arjessaan kohtaa videotaidetta, Valja toteaa. 

Pitkällisen korona-ajan rajoitusten hiljennettyä myös taidemaailman, Pink Twins -taiteilijaduo innostui julkisen taiteen tekemisestä uudenlaiseen ympäristöön.

– Taiteen esittäminen taidelaitosten ulkopuolella on aina hienoa. Ja on erinomaista, että areenalle on varattu kiinteä paikka videotaiteen esittämiseen. Katsojat tulevat toivottavasti kokemaan yllättäviä hetkiä, toteavat Pink Twins -veljekset Juha ja Vesa Vehviläinen. 

Valintaraadissa olivat mukana tuotantopäällikkö Alex Regan Nokia Arenalta, tuottaja Ilona Kyykoski Operaatio Pirkanmaa -hankkeesta, museoamanuenssi Janne Kauppinen Tampereen taidemuseosta, taidekoordinaattori Heini Orell Frei Zimmer Oy:stä sekä Suomen Taiteilijaseuran nimittämät taitelijajäsenet Tatu Tuominen ja Teemu Lehmusruusu.