Päättynyt kilpailu26.4.2023

Esi- ja alkuopetuksen sekä varhaiskasvatuksen yhdistävään Pikkolan pienten lasten yksikköön Kangasalle etsitään riemastuttavaa ja rakennuksen käyttäjien arkea rikastuttavaa taideteosta portfoliohaun ja kutsukilpailun yhdistelmäkilpailulla. Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat ammattitaiteilijat ja taiteilijaryhmät.

Portfoliohaku on avattu 20.4. ja päättyy maanantaina 15.5.2023 klo 16:00. Portfolioiden perusteella 2–5 taiteilijaa kutsutaan laatimaan teosehdotus kohteeseen eli osallistumaan kutsukilpailuun. Portfoliohaun ja kutsukilpailun järjestää Kangasalan kaupunki ja hakua koordinoi Public Art Agency Finland. Kaksivaiheisessa haussa noudatetaan Suomen taiteilijaseuran sääntöjä ja ohjeistuksia. 

PORTFOLIOHAKUOHJELMA ON LADATTAVISSA OSOITTEESSA: www.paaf.fi/pikkola 

KOHDE LYHYESTI 

Uusi kaksikerroksinen Pikkolan pienten lasten yksikkö rakentuu Kangasalan keskustan tuntumaan. Se rakentuu vuonna 2005 valmistuneen Omenatarhan päiväkodin kanssa yhteiselle tontille. Samalla tontilla sijaitsee myös historiallinen Omppulan puurakennus, joka on rakennettu 1890-luvulla Rakennukseen tulee yhteensä n. 500 lasta päiväkoti-ikäisistä kakkosluokkalaisiin. 

TEOKSEN REUNAEHDOT 

Tuleva taideteos voi sijoittua uudisrakennuksen pääsisäänkäynnin yhteyteen ja julkisivuihin tai uudisosan keskusaulaan. Teoksen tekotapa ja materiaalit ovat vapaat. Teoksen on kuitenkin oltava kestävä, turvallinen ja sovelluttava lapsille suunniteltuun ympäristöön. Tarkemmin teoksen reunaehtoja ja mahdollisia paikkoja on kuvattu portfoliohakuohjelmassa. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 syksyllä, jolloin myös taideteoksen tulisi olla valmis. 

TEOSBUDJETTI 

Teoksen toteutukseen on varattu enintään 100 000 € (alv. 0%). Summa sisältää taiteilijapalkkion, teoksen toteutuksen ja materiaalit, kuljetuksen paikan päälle sekä mahdolliset teoksen toteutukseen liittyvät alihankintakulut. Tilaaja vastaa teoksen mahdollisista perustuksista, teoksen yleisvalaistuksesta (esim. tavalliset kohdevalot) sekä asennuksesta.