Päättynyt kilpailu4.4.2022
Kiertoliittymä Siilinjärven kunnan keskustassa

Siilinjärven kunnan keskusta on uudistumassa tulevaisuudessa merkittävästi. Uusien liikenneratkaisujen yhteydessä on luotu keskeiselle paikalle, Kasurilantien kiertoliittymään pohjarakenne ympäristötaideteokselle.

Siilinjärven kunta on uudistuva ja elinvoimainen noin 21 300 asukkaan kunta Kuopiosta 20 km pohjoiseen 5-tien varrella. Siilinjärvi on tullut tunnetuksi hyvistä kuntapalveluistaan ja kunnassa sijaitsevasta monipuolisesta kansainvälisestä teollisuudesta. Siilinjärven historia ulottuu aina kivikauteen saakka ja kunnan läpi kulkee valtakunnalliseen suojeluohjelmaan kuuluva arvokas harjualue. Myös kaunis järviluonto on lähellä.

Kunnan keskusta on uudistumassa tulevaisuudessa merkittävästi. Uusien liikenneratkaisujen yhteydessä on luotu keskeiselle paikalle, Kasurilantien kiertoliittymään pohjarakenne ympäristötaideteokselle. Teoksen toteuttamiseksi järjestetään kaksiosainen, ammattitaiteilijoille suunnattu hakumenettely: avoin portfoliohaku, jota seuraa rinnakkainen luonnostilaus.

Portfoliohaku on avoinna 1.4.-10.5.2022. Portfoliohaku päättyy 10.5.22 klo 23:59.

HAKEMINEN

Ympäristötaideteoksen hakemisen 1. vaiheessa teoksen toteutuksesta kiinnostuneet taiteilijat voivat toimittaa työnäytteitään ts. portfolion aikaisemmista töistään. Portfolioiden ja saatekirjeen perusteella valintaraati valitsee haastateltavaksi 3-5 taiteilijaa. Portfolioista ei makseta palkkioita.

Portfolion ja haastattelun perusteella raati valitsee luonnostilausvaiheeseen 2–4 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Luonnoksista maksetaan palkkio (3000 €/taiteilija tai taiteilijaryhmä). Toteuttavan teoksen kokonaisbudjetti on 50.000 €.

Myös kuntalaisten mielipidettä tullaan kuulemaan luonnosvaiheessa ja suunnitelmia esitellään yleisölle. Lopullisen ympäristötaideteoksen valinnan tekee valintaraati. Voittaja julkistetaan joulukuussa 2022 ja ympäristötaideteos on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

Portfolioaineistot lähetetään Wetransfer-palvelun (wetransfer.com) kautta osoitteeseen: kulttuuri@siilinjarvi.fi.

Kunnanhallitus on nimennyt valintaraatiin seuraavat henkilöt:

Daavitsainen Risto, kunnanvaltuuston pj
Huttunen Anna, kunnanhallituksen pj
Kauhanen Hanna, kulttuurikoordinaattori, Siilinjärven kunta
Lötjönen Vesa, kunnanjohtaja, Siilinjärven kunta
Miettinen Helvi, rakennusarkkitehti, Arkkitehtisuunnittelu Siilin Ra-toimisto Oy
Pärnänen Tuula, nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja, Siilinjärven kunta
Riekkinen Sari, kunnanpuutarhuri, Siilinjärven kunta
Vilkuna Anna, museonjohtaja, Alueellinen vastuumuseo, Kuopion Taidemuseo

Lisäksi valintaraatiin kuuluu Suomen Taiteilijaseuran nimeämänä edustajana kuvataiteilija, taidegraafikko ja taidemaalari Pilvi Ojala.

Lue lisää portfoliohakuilmoituksesta

Järjestäjän yhteystiedot:
Siilinjärven kunta, www.siilinjarvi.fi
kulttuuri@siilinjarvi.fi


Hakuilmoitus Siilinjärven kunnan sivuilla