Uutiset3.4.2020
Kaija Kiurun taidekokonaisuus Maisemakuvitelmia hyvinvointikeskus Sopukan pääaulassa.

Alkuvuodesta Sodankylässä avatun hyvinvointikeskus Sopukan taidekokonaisuuden inspiraationa toimi alueen luonto. Kunnalle taidekokonaisuus on ensimmäinen prosenttiperiaatteen mukainen taidehankinta.

Sodankylän uusi hyvinvointikeskus Sopukka avautui tammikuussa 2020 ja vihittiin käyttöön presidentti Sauli Niinistön toimesta maaliskuussa. Keskuksen taidekokonaisuuden on suunnitellut kuvataiteilija Kaija Kiuru. Pääaulan Maisemakuvitelmia -teoskokonaisuuden lähtökohtina olivat tilaajan toivomat Sodankylän luontoelementit ja Lapin luonto. Viiden odotustilan valokuvien aiheeksi taiteilija valitsi kunnan alueella kukkivat kasvit.

Hyvinvointikeskuksen pääaulan teoskokonaisuus integroituu rakennuksen arkkitehtuuriin ja sijoittuu aulan kolmelle seinäpinnalle. Tilaajan toiveesta päämateriaalina käytettiin puuta. Taidekokonaisuuden puuosien toteutuksesta vastasi puuseppä Antti Heikkilä. Puumateriaalit tehtiin Kiurun suunnitelmien pohjalta.

Sopukan taidekokonaisuus on Sodankylän ensimmäinen prosenttitaidehankinta. Taidehankintaa on ollut rahoittamassa Sodankylän kunta ja Taiteen edistämiskeskus.