Uutiset16.9.2019

Taiteen edistämiskeskus käynnistää uudenlaisen julkisen taiteen asiantuntijapalvelun, jonka tarkoitus on vahvistaa prosenttiperiaatteen ja rakennetun ympäristön taiteen asemaa Suomessa. Tehtävässä on aloittanut syyskuussa kaksi taideasiantuntijaa.

Julkisen taiteen asiantuntijapalvelut rakentuvat Taikessa jo aiemmin tehdyn prosenttiperiaatteen edistämistyön pohjalle. Palvelun tarkoitus on rahoittaa uusia taidehankkeita ja kehittämisprojekteja, tukea uusia prosenttiperiaatteen mukaisia hankkeita niiden käynnistysvaiheessa ja vahvistaa asiaan liittyviä verkostoja ja asiantuntemusta. Julkisen taiteen asiantuntijapalvelut ovat viisivuotinen pilotti, jossa kehitetään palvelutoiminnan muotoja ja taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta koko maassa.

“Prosenttiperiaate ja rakennetun ympäristön taidehankkeet ovat tärkeitä taiteilijoiden työllistymisen ja toimeentulon kannalta. Samalla rakennetaan Taiteen edistämiskeskukselle uudenlaisen asiantuntijapalvelun roolia”, sanoo Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen tiedotteessa.

Julkisen taiteen asiantuntijapalveluissa työskentelee syyskuun alusta lähtien kaksi taideasiantuntijaa. Tehtävään on valittu FM Maija Kasvinen ja TaM Mari Kemppinen. Asiantuntijapalvelutiimiä johtaa erityisasiantuntija Henri Terho.