Uutiset18.2.2022

Avustukset on tarkoitettu prosenttiperiaatteen mukaisten taideteosten kustannuksiin tai prosenttiperiaatteen mukaisiin kehittämishankkeisiin.

Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustukset "Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen" -hankkeille ovat jälleen haettavissa. Hakuaika on tänä vuonna 15.02.2022 - 15.03.2022. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00.

Avustukset on tarkoitettu vuosina 2022–2023 toteutettavien prosenttiperiaatteen mukaisten taideteosten välittömiin kustannuksiin tai prosenttiperiaatteen mukaisiin kehittämishankkeisiin, jotka aloitetaan myöntövuoden aikana. Kohteet voivat liittyvä uudis-, korjaus- tai infrarakentamiseen.  

Avustuksen voi saada esimerkiksi taiteilijapalkkioihin, materiaalikustannuksiin, kilpailukuluihin tai julkisen taiteen ohjelmien sekä rakennushankkeiden taidesuunnitelmien laatimiseen ja toimeenpanoon. Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä avustus voi kattaa enimmillään 50 prosenttia hankkeen kustannuksista.  

Avustus on tarkoitettu oikeuskelpoisille yhteisöille, joita ovat esimerkiksi kunnat, säätiöt, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset. Rekisteröimättömät yhteisöt ja toiminimet eivät voi saada avustusta, koska ne eivät ole oikeuskelpoisia yhteisöjä.  

Lue hakuilmoitus ja hakuohjeet Taiteen edistämiskeskuksen verkkosivulla (linkki)