Uutiset19.12.2022

Julkisen taideteoksen ympäristölaskuri

Circwaste-hankkeen rahoituksella tehdään aiemmin kehitetystä taideteoksen hiilipäiväkirjasta julkisen taiteen ympäristöjalanjäljen laskemisen mahdollistava sähköinen laskentatyökalu ja käyttäjän opas. Laskurin on tarkoitus helpottaa taiteilijoita päästölaskentaa vaativissa kohteissa, sekä taiteellisen työn ilmastonäkökulmien huomioimisessa. Lisäksi herätetään keskustelua taiteen vaikutuksista yhteiskuntaan, ja edistetään luovien alojen kestävyyssiirtymää.

Taiteen ympäristövaikutuksia ja laskurin käyttöä tarkastellaan kolmen erilaisen tapausesimerkin ja taideopiskelijoiden koulutuksen kautta. Esimerkkiteosten avulla testataan laskurin käyttöä sekä kuvataan sen mahdollisuuksia. Laskuri ja siihen liittyvä käyttäjän opas julkaistaan kesän 2023 aikana.

Teemme hiilijalanjälkilaskuria julkisen taideteoksen päästöjen laskemiseksi. Tarvitsemme apuasi, jotta tiedämme paremmin mitä materiaaleja ja laitteita taiteilijat voivat työssään käyttää, jotta osaamme huomioida niiden päästöt laskurin oletuksissa.  

Ole ihana ja käy vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3B292A1AF032278F

Vastausaikaa on tammikuun 2023 loppuun.

 

Terveisin,

Inka Mäkiö ja Eerika Heinonen

 

Lisätiedot:
 

Inka Mäkiö

Palvelumuotoilija / Service designer

Kiertotalouden erityisasiantuntija / Expert in Circular Economy

Kiertotalouden liiketoimintamallit tutkimusryhmä / Circular Business Models research group

 

Turun ammattikorkeakoulu / Turku University of Applied Sciences

inka.makio(a)turkuamk.fi