Uutiset9.4.2024

Monitulkintaisuudesta ja luontoteemoista tunnettu kuvataiteilija Taneli Stenberg on valittu Kolarin monitoimitalohankkeen taiteilijaksi. Tarkemmat neuvottelut ovat vielä käymättä, mutta Kolarin kunnan mukaan voidaan odottaa suurta muraalityyppistä teosta. 

Taneli Stenberg maalaa sekä ulkoympäristöön että sisätiloihin realismilähtöisiä teoksia, joiden kuvamaailmasta löytyy niin maagisuutta, fantasiaa kuin katutaiteenomaisuutta. 

Stenberg kertoo tutkivansa kohteen arkkitehtuuria, omaleimasuutta ja tilaajien toiveita luodakseen toimivan ja paikan tunnelmaan sopivan teoksen. Hänen kookkaiden muraaliensa aiheina ovat luonto, eläimet, maisemat ja ihmiset.

Ennen Kolaria Stenbergin julkisen taiteen teoksia on valmistunut useille paikkakunnille sekä Suomessa että ulkomailla. Muun muassa Espoosta, Turusta ja Mikkelistä löytyy Stenbergin valtavia seinämaalauksia.

Helsingissä asuvalle ja työskentelevälle Stenbergille Lappi on tuttu jo lapsuudesta. Kesiä vietettiin isoäidin kotiseudulla Kemijoen ylälatvoilla, ja myöhemmin vaellukset ympäri Lappia ovat säilyttäneet siteen alueen maisemiin ja ihmisiin. 

Monitoimitalohankkeen taiteilijaa haettiin avoimella portfoliohaulla, ja valitsemassa oli laaja joukko talon käyttäjiä sekä taiteen asiantuntijoita. Teokseen on saatu rahoitusta Taiteen edistämiskeskukselta ja Kolarin kunnalta.