Uutiset12.12.2019
Tikkurilan kirkon arkkitehtisuunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto OOPEAA. Havainnekuva: OOPEAA

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo ovat toteuttaneet useita julkisen tilan taide- ja arkkitehtuurihankkeita ympäri Suomea.

Tikkurilan uuden rakenteilla olevan kirkon julkisivuteoksen toteuttajiksi on valittu taiteilija-arkkitehtikaksikko Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo. Partanen & Lamusuo ovat toteuttaneet useita julkisen tilan taide- ja arkkitehtuurihankkeita ympäri Suomea. Esimerkiksi kaksikon taideteos Evoluutio (2015) elävöittää Kaarisairaalan julkisivua Kuopiossa.

Tikkurilan kirkon taiteilijan valinta toteutettiin avoimena portfoliohakuna alkusyksyllä 2019. Hakemuksen jätti määräaikaan mennessä yhteensä 93 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.  Jatkoneuvotteluihin valittiin 6 kandidaattia.

Tikkurilan kirkon taiteilijolle tulee toteutettavaksi yhteensä neljä kokonaisuutta: alttarialueen taide, kadulle rajautuvien lasiseinien taide, kirkon katutason tiilimuuraukseen tulevien erikoistiilien painokuviot ja kastepuu. Partanen & Lamusuo toteuttavat ensin kaksi julkisivun taidekokonaisuutta, tiili- ja lasiteokset. Sisätilan taiteen toteuttaja vahvistuu lähiaikoina.

Katutasossa olevat kirkkosalin lasiteokset toteutetaan digiprinttauksella. Kirkon alttari, kuten koko kalustus, tulee olemaan siirreltävissä ja muokattavissa käyttötarpeen mukaan. Tämä vaikuttaa taiteenkin suunnitteluun. Kastepuu on käyttötaideteos, jonka avulla huomioidaan vuosittain kastettavat lapset. Alttarialueen taide ja kastepuu tullaan suunnittelemaan ja toteuttamaan vuoden 2020 aikana.