Tapahtuma2.11.2023
Kuva: Keke Leppälä 2022

Tervetuloa HAM Helsingin taidemuseon ja Taiteen edistämiskeskus Taiken järjestämään "Tilaajavastuulaki julkisessa taiteessa" -seminaariin keskiviikkona 22.11.2023.

Puolipäiväinen tapahtuma on suunnattu kaikille julkisen taiteen tilausten parissa työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille, niin taiteilijoille kuin tilaavana osapuolena toimiville museo- ja kunnallisalan toimijoillekin.

Aamupäivän aikana käsitellään mm. kysymyksiä siitä, mitä työskentely julkisen taiteen parissa edellyttää taiteilijalta – pitääkö olla y-tunnus, entä mikä on tilaajavastuulaki – ja mitä julkisen taideteoksen tilaajan tulisi tietää tilaajavastuulaista.

Puhumassa ovat Suomen Taiteilijaseuran juristi Viivi Kuosa sekä Helsingin kaupungin harmaan talouden torjuntaohjeen laatimisessa mukana ollut hankintalakimies Marja Sarmela. Lisäksi kuullemme taiteilija Jussi Juurisen tuoreita kokemuksia julkisen taiteen toteuttamisesta. EMMAn intendentti Henna Paunu kertoo Espoon toimintamallista.

Tapahtuma järjestetään Tennispalatsin HAM-salissa (Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki) ja striimataan Teamsin kautta.

Tapahtuma on ilmainen, ja ohjelman jälkeen seminaarivieraat ovat tervetulleita tutustumaan omatoimisesti HAMin näyttelyihin.
 

OHJELMA:

8.50 Ovet auki

9.00 Aamukahvi

9.20 Alkusanat

9.30 Viivi Kuosa, juristi, Suomen Taiteilijaseura

10.30 Jussi Juurinen, Taiteilijan kokemusasiantuntijapuheenvuoro

10.50 Marja Sarmela, hankintalakimies, Helsingin kaupunki

11.50 Kommenttipuheenvuoro: Henna Paunu, intendentti, EMMA

12.00 Yhteinen keskustelu

12.30 Tilaisuus päättyy
 

Muistathan ilmoittautua 15.11. mennessä tämän linkin kautta: https://link.webropol.com/s/tilaajavastuulakijulkisessataiteessa

Huomioithan, että tilasyistä läsnätapahtuman osallistujamäärä on rajattu. Mikäli et pystykään osallistumaan tapahtumaan paikan päällä, peruthan ilmoittautumisesti ystävällisesti: polina.semenova@hamhelsinki.fi / 0406127154.