Päättynyt kilpailu28.11.2022

Seikkailupuisto on lastenkulttuurikeskus ja leikkipuistoalue, joka sijaitsee Kupittaanpuiston laidalla Turussa. Marraskuun lopussa avautuvan taidekilpailun kautta haetaan Seikkailupuiston leikkipuistoalueelle taideteosta, joka soveltuu alueen käyttäjäkunnan tarpeisiin ja toiminta-ajatukseen.

Turun kaupunki julistaa avoimen taidekilpailun Turun Kupittaalla sijaitsevan Seikkailupuiston taideteoksesta. Kilpailu toteutetaan 28.11.2022–28.2.2023 sähköisen haun kautta ja palkittavat ehdotukset valitaan määräaikaan mennessä saapuneiden kilpailuehdotusten joukosta. Taidekilpailu toteutetaan Turun kaupungin kaunistamisrahaston tuella, ja se kuuluu Seikkailupuiston 40-juhlavuoden ohjelmistoon. Kilpailuun saavat osallistua kaikki Suomessa toimivat taiteilijat ja taidetyöryhmät.

Taidekilpailun kautta haetaan Seikkailupuistoon taideteosta, joka soveltuu alueen käyttäjäkunnan tarpeisiin ja toiminta-ajatukseen. Kilpailuehdotusten arvioinnissa kiinnitetään huomiota teoksen esteettisen luonteen lisäksi sen soveltuvuuteen osana toiminnallista puistoa. 

Seikkailupuisto on perustettu vuonna 1982 ja se on osa valtakunnallista lastenkulttuurikeskusten verkostoa. Kesäisin puistoalue leikkivälineineen tarjoaa mahdollisuuksia, joita ei tavallisesta leikkipuistosta löydä. Talvikaudella sisätiloissa järjestetään ohjattua avointa toimintaa, teatteriesityksiä ja säännöllisesti kokoontuvia harrastusryhmiä. Seikkailupuisto sijaitsee laajan Kupittaanpuiston reunalla, lähellä Kupittaan rautatieasemaa. Matkaa Kauppatorilta on noin kaksi kilometriä. Puistossa vierailee vuosittain noin 100 000 kävijää. Seikkailupuiston alue on aina avoinna ja sinne on vapaa pääsy.

Kilpailuaika päättyy 28.2.2023 klo 24.00. Tämän jälkeen saapuneita ehdotuksia ei huomioida kilpailussa.


Kilpailuun liittyvät kysymykset

Kilpailuohjelmaa koskevat kysymykset lähetetään osoitteeseen: taidekokoelma.museopalvelut@turku.fi.
Kysymyksiä voi lähettää 1.–13.1.2023 (vastaukset julkaistaan 23.1. mennessä) ja 6.–10.2.2023 (vastaukset julkaistaan 20.2.2023 mennessä).
Kaikki saapuneet kysymykset ja niihin annetut vastauksen julkaistaan kilpailun verkkosivulla osoitteessa https://www.turku.fi/seikkiksentaidekilpailu.

 

Tutustu kilpailuohjelmaan ja hakuohjeisiin:
https://www.turku.fi/seikkiksentaidekilpailu (linkki)