Uutiset28.2.2020

Taide rakentamisessa -sivusto tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä julkisen taiteen osaamistaan ja auttaa tilaajia löytämään kuhunkin hankkeeseen sopivan julkisen taiteen tekijän.

Rakennustietosäätiön ylläpitämä taiderakentamisessa.fi-verkkosivusto on uudistunut. Sivuston tavoitteena on edistää taiteen kytkemistä osaksi suomalaista rakentamisen kulttuuria. Se tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä julkisen taiteen osaamistaan ja auttaa tilaajia löytämään kuhunkin hankkeeseen sopivan julkisen taiteen tekijän.

Jatkossa sivustolla on rekisteröityneille käyttäjille kolme erilaista käyttäjäroolia: taiteilija, taidekonsultti ja julkisen taiteen tilaaja. Taiteilijat voivat esitellä teoksiaan sivustolla olevassa Taidepankissa. Taidekonsultit ja julkisen taiteen tilaajat voivat luoda teoksista omia suosikkilistojaan ja lähettää sivuston kautta tarjouspyyntöjä. Sivuston käyttöehdoissa ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia ja sivuston käyttö on kaikille edelleen ilmaista.

Sivuston uudistaminen on osa ESR-hanketta Ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen. Uudistamistyötä ovat tukeneet myös Taiteen edistämiskeskus ja Rakennustuotteiden Laatu Säätiö. Palvelun tuottaa Rakennustietosäätiö RTS osana yleishyödyllistä toimintaansa.