Uutiset22.3.2021
Inka Bell: Kulmalla, 2019. Kuva: Paavo Lehtonen

Julkisen taiteen hankkeita ja käytäntöjä esittelevä Prosenttiperiaate-verkkosivusto on uudistunut julkinentaide.fi-sivustoksi. Julkisen taiteen suosio kasvaa Suomessa, ja sen myötä kehittyvät myös tavat hankkia ja rahoittaa taidetta.

Julkinentaide.fi-sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa julkisen taiteen hankkeista ja toteuttamisen tavoista taiteilijoille, taiteen tilaajille, rakennuttajille sekä muille julkisen taiteen kentällä toimiville ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Suomen Taiteilijaseura yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Ornamon, Suomen Kuvanveistäjäliiton, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Arkkitehtitoimistojen liiton ATL:n kanssa.

Uudella sivustolla esitellään julkisia taidehankkeita eri puolilta Suomea ja tavataan julkisen taiteen kentällä toimivia ammattilaisia. Sivustolle on koottu kattavat oppaat taiteen tilaamisen hyvistä käytännöistä ja taidehankintaprosesseista sekä kattavasti hyödyllisiä aineistoja vapaaseen käyttöön. Sivustolla julkaistaan myös blogia, johon kirjoittavat sivuston ylläpitäjäorganisaatioiden lisäksi vaihtuvat julkisen taiteen toimijat.

Sivustolla ilmestyvä julkisen taiteen kalenteri kokoaa yhteen käynnissä olevat taidekilpailut ja taiteilijahaut sekä julkiseen taiteeseen liittyvät keskustelutilaisuudet, koulutukset ja muut tapahtumat.

Verkkosivusto on toteutettu saavutettavuusvaatimusten mukaisesti.

Myös prosenttiperiaatteen uutiskirje uudistuu kevään aikana julkisen taiteen uutiskirjeeksi. Jos olet jo prosenttiperiaatteen uutiskirjeen tilaaja, saat myös uudistuneen uutiskirjeen sähköpostiisi. Muuten voit tilata uutiskirjeen Suomen Taiteilijaseuran sivulta.