Päättynyt kilpailu9.2.2023
Valkealan monitoimitalon julkisivu Kustaa III tieltä katsottuna (YIT, Linja Arkkitehdit)
Valkealan monitoimitalon julkisivu Kustaa III tieltä katsottuna (YIT, Linja Arkkitehdit)

Kouvolan taidemuseo Poikilo kutsuu kuvataiteilijat ja pelialan osaajat toteuttamaan pelitaiteen teoksia Valkealan monitoimitaloon – taideteoshaku käynnistyy. Kouvolan kaupunki ja Poikilo-museot julistavat taidekilpailun, jossa portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen avulla etsitään tammikuussa 2024 valmistuvaan Valkealan monitoimitaloon toteutettavia pelitaiteen teoksia.

Tammikuussa 2024 valmistuvaan Valkealan monitoimitaloon etsitään ikärajat ylittävää ja talon monipuolista toimintaa huomioivaa taidetta, jossa yhdistyy taide ja pelillisyys. Portfoliohaun ja haastattelujen perusteella valitaan 1—3 taiteilijaa toteuttamaan luonnokset kevään aikana ns. rinnakkaisen luonnostilauksen kautta. Jatkoon valituille taiteilijoille maksetaan 3000 euron korvaus luonnoksesta.

Haun järjestää Kouvolan kaupungin Poikilo-museot, joka on sitoutunut noudattamaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta. Kilpailun mahdollistaa Unelma pelitaiteesta hanke, jonka on rahoittanut Wihurin rahasto. Poikilo-museot on Wihurin rahaston kuvataiteen alueellisen kummitoiminnan museo vuosina 2021-2023. Kilpailuteosten toteuttamiseen on varattu 45 000 euroa.

Kouvola on viime vuosina profiloitunut erityisesti pelitaiteen alueella ja nyt pelillisyyttä halutaan tuoda mukaan myös julkiseen taiteeseen.

Portfoliohakuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat kuvataiteilijat ja työryhmät, jotka voivat koostua mm. kuvataiteen ja pelialan ammattilaisista. Järjestäjät toivovat erityisesti Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa toimivien taiteilijoiden ja heidän työryhmiensä osallistumista hakuun.

Kilpailun hakuaika on 6.2.-8.3.2023. Kilpailun tulokset julkistetaan 30.6.2023. Valmiit teokset julkistetaan tammikuussa 2024.

Lue koko kilpailuohjelma Poikilon verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Anu Kasnio, museonjohtaja, Poikilo-museot / Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 8317, anu.kasnio@kouvola.fi