Avoin kilpailu30.8.2023

Nordea järjestää avoimen taidekilpailun Suomessa toimiville ammattikuvataiteilijoille ja -taiteilijaryhmille. Kilpailun kautta Nordea hankkii pääkonttorikorttelinsa uudisrakennukseen digitaalisen taideteoksen, joka ilmentää positiivista muutosta ja tulevaisuutta. Samalla pankin kansallisesti merkittävä taidekokoelma täydentyy uudenlaisella teoksella. Voittajateos valitaan maaliskuussa 2024 ja paljastetaan vuoden 2025 alussa.

Nordea tarjoaa Suomessa toimiville kuvataiteilijoille mahdollisuuden luoda täysin uusi taideteos pankin kokoelmiin. Kilpailuehdotus voi olla video-, ääni- tai valoteos, tai niiden yhdistelmä.

Kilpailuun lähetettävien ehdotusten tulisi kuvastaa positiivisella tavalla muutosta ja visioida tulevaisuutta. Taiteilijoiden toivotaan ottavan ideoinnissa huomioon Nordean tarkoitus ja arvot, samoin kuin pankin pitkä historia.

”Olemme olleet aktiivisesti mukana Pohjoismaiden yhteiskunnissa ja asiakkaidemme arjessa yli 200 vuotta. Arvomme juontuvat Pohjoismaiden tunnetusti avoimista, edistyksellisistä ja yhteistyökykyisistä yhteiskunnista. Nordean nimikin tulee sanoista ’Nordic’ ja ’idea’. Haluamme nostaa esiin pohjoismaista ajattelutapaa, jolla teemme huomisesta aina eilistä paremman”, kuvailee Nordean Taidesäätiön hallituksen puheenjohtaja ja Nordean henkilöasiakkaista pohjoismaisesti vastaava johtaja Sara Mella.

Voittajateos sijoittuu ensisijaisesti Helsingin Vallilassa sijaitsevan Nordea Campus -korttelin uuteen toimistorakennukseen, joka valmistuu loppuvuonna 2024. Tarvittaessa teosta voidaan laajentaa muuallekin pääkonttorikorttelissa.

Pankilla on pitkä historia suomalaisen kulttuurin tukijana – taidekilpailu jatkaa perinnettä

Nordealla ja sen edeltäjäpankeilla on pitkä historia kuvataiteen ja kulttuurin tukijana – teoshankintoja on tehty 1900-luvun alusta alkaen. Pankin taidekokoelmaa nykyään hallinnoivan Nordean Taidesäätiön kokoelmassa on yli tuhat teosta, ja kokoelma on taidehistoriallisesti kansallisesti merkittävä.

”Taidekilpailu ja sen kautta hankittava teos on jatkumoa toiminnallemme suomalaisen taidekulttuurin tukijana ja kulttuuriperinnön vaalijana. Kilpailu tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden ilmaista ajatuksia, ideoita ja tunteita tai tarinaa aineettoman digitaalisen taiteen avulla. Digitaalisena ja aineettomana teos tulee muodostamaan mielenkiintoisen kontrastin Nordean nykyisen taidekokoelman kanssa ja on upea lisä kokoelmaan”, Mella toteaa.

Taidekilpailuun voi lähettää ehdotuksia 12.1.2024 klo 12 asti. Voittajateos valitaan maaliskuussa 2024, ja se julkistetaan vuoden 2025 alussa. Kilpailuun voi tutustua tarkemmin kilpailuohjelmassa.
 

Tutustu kilpailun sivustoon

Competition program in English

 

Lisätietoja:

Nordean viestintä, 09 4245 1006 tai media@nordea.fi

Nordea on yleispankki, joka on koko 200-vuotisen historiansa ajan tukenut Pohjoismaiden talouksia ja niiden kasvua. Autamme toteuttamaan unelmia ja arjen toiveita sekä edistämme yhteistä hyvää. Autamme joka päivä asiakkaitamme suunnittelemaan talouttaan, tarjoamme alan parhaan monikanavaisen asiakaskokemuksen ja edistämme kestävää muutosta. Nordean osake noteerataan Nasdaqin pörsseissä Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Lue lisää meistä osoitteessa nordea.com.